Család

“Miután az anyám meghalt, nem maradt más utána, csak a fotók”

Egy amerikai anyuka nyílt levélben kéri a férfiakat, hogy fotózzák annyit gyermekük anyját, amennyit csak tudják. Még akkor is, ha ő ezt nem szeretné…

Kedves apukák! Tudom, hogy ott a telefon a kezetekben. Vagy a nadrágotok zsebében. Tudom, mert mindenkié ott van. Épp ezért arra kérlek most benneteket, hogy készítsetek fotókat. Sokat” – kezdte megható és megdöbbentően őszinte levelét Cyndy Gatewood. Az amerikai édesanya azért ragadott billentyűzetet, hogy saját példáján keresztül valami igazán fontosra hívja fel a friss apukák figyelmét.

Éspedig arra, hogy a friss anyukákról bizony nagyon kevés fotó készül. “A minap végigpörgettem a telefonomat, és rájöttem, alig van olyan képem a családról, amin én is rajta lennék. Rengeteg fotóm van a gyerekekről, és arról, ahogy az apjukkal játszanak, de rólam egy sincs.

Cyndy elmondja, mindez annak köszönhető, hogy általában nem hagyja, hogy fényképezzék. “Túlságosan közösségimédia-tudatos vagyok, ami annyit jelent, hogy csak akkor engedem fényképezni magam, ha a póz, a ruhám és a sminkem is tökéletes” – vallja be Cyndy, aki most már belátja, ez a hozzáállása bizony egyáltalán nem követendő példa.

https://www.facebook.com/lovewhatreallymatters/photos/a.710462625642805.1073741828.691679627521105/1552533538102372/?type=3&theater

Fiúk, ha a feleségetek olyan, mint én, hagyjátok nyugodtan figyelmen kívül, amit mond. Legközelebb, ha mesét olvas a kicsiknek, vagy a konyhában tüsténkedik, esetleg a földön hempergőzik, fotózd le. Figyelmeztetés, beállítás nélkül. Hogy megörökíthessétek a pillanatot. Az idő olyan gyorsan repül, a kicsik felnőnek és maholnap már útnak is indulnak az egyetemre.”

Cyndy posztjából kiderül az is, az anyuka meglehetősen fiatalon, 20 éves korában veszítette el az édesanyját, akiről a kevés saját emlékén túl csak néhány fotó maradt meg. “Nézegetem a képeket, amin épp az ölében ülök, és együtt nevetünk valamin, és azon kapom magam, hogy a kezét bámulom. Hogy vajon az én kezem, hasonlít-e az övére. Ezt nem adhatja vissza egy szelfi. Szóval fotózzatok. Mindegy, hogy tetszik-e neki a kép vagy sem, fotózzatok. Később hálásak lesznek.

Olvass még többet megható Facebook-posztról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top