Család

Kiborult az anyuka, mert retusálták kisfia iskolás fotóját

"Valami egész biztosan nincs rendben ezzel a világgal, ha már egy nyolcéves kisfiú fotóját is retusálják" – írta az anyuka.

Először azt hittem, hogy véletlenül egy tavalyi képet kaptunk” – kezdte a feldühödött anyuka, Angela Pickett a Today.com amerikai hírmagazinnak. Hozzátette, mivel kisfia első néhány tejfoga épp a fotózás előtti hónapban esett ki, igencsak meglepődött, mikor a kapott képeken tökéletes fogsorral mosolyog.

Kiborult az anyuka, mert retusálták kisfia iskolás fotóját

Akkor kezdtem gyanakodni, hogy valami nagyon nem stimmel, mikor megnéztem az osztályképet. Ott ugyanis jól láthatóan hiányoztak a fiam első tejfogai.” Az anyuka azonnal felhívta a képeket készítő céget, akiket az interjú alatt nem szeretett volna megnevezni, és akik szinte azonnal bevallották, hogy retusálták a fiúcska mosolyát.

A cég persze rögtön bocsánatot kért és felajánlották, hogy elküldik a fiamról készült retusálatlan képeket, ennek ellenére úgy döntöttem, megírom a történetünket a blogomban. Leginkább azért, hogy felhívjam a figyelmet arra, valami nagyon nincs rendben a világunkkal, ha helyénvalónak érezzük, hogy már a nyolcéves gyerekeink fotóját is retusáljuk.”

Kiborult az anyuka, mert retusálták kisfia iskolás fotóját

Angela beszélt arról is, a szülők felelőssége megtanítani gyermekeiknek, hogy ahhoz, hogy szerethető, értékes emberek legyenek, nincs szükségük arra, hogy tökéletes legyen a külsejük, mint a magazin címlapján, vagy az Instagramon pózoló modelleknek. “Tudniuk kell, hogy ezek a képek nem igaziak, hanem sokszor az utolsó pixelig retusált, beállított képek.”

Olvass még többet a retusálásról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top