Család

Anya, nagyon fáj! – Így kerüld el, hogy a gyereked balesetet szenvedjen

Most, hogy itt a jó idő, egyre többször mozdulunk ki a gyerkőcökkel. A játszóterezés vagy közös biciklizés szuper program, de ne felejtsd el, hogy a gyerekek számára a nyár kiemelten balesetveszélyes időszak. Összegyűjtöttük, hogyan előzheted meg a bajt.
Anya, nagyon fáj! – Így kerüld el, hogy a gyereked balesetet szenvedjen

Bukfenc a játszótéren, száguldás biciklivel, foci a parkban: az izgalmas kalandokkal sajnos az is együtt jár, hogy ilyenkor éri a gyerekeket a legtöbb baleset. A statisztikák szerint az őket érintő közúti közlekedési balesetek harmada a nyári hónapokban történik, ilyenkor kiemelten magas a kerékpáros gyermekbalesetek száma is. A felsős korosztály már sokkal önállóban fedezi fel a világot, talán ez is az oka, hogy a KSH adatai szerint 2013-ban háromból két kerékpáros gyermekbaleset sérültje 10 és 14 év közötti volt. Persze túlfélteni sem szabad a legkisebbeket, hiszen ezek azok az alkalmak, amikor kitombolhatják magukat, nem beszélve a koordinációs készségeik, ügyességük fejlesztéséről. Ahelyett, hogy eltiltjuk őket az aktív sporttól, inkább a megelőzésre fektessük a hangsúlyt!

Tanítsd meg neki az alapvető közlekedési szabályokat!

Szétnézni az úttesten való átkelés előtt, megvárni, míg zöldre vált a lámpa – ugye, hogy magától értetődőnek tűnik? Pedig egy gyereknek nem az. Fontos, hogy a lehető leghamarabb megtanítsd neki az alapvető közlekedési szabályokat, akár játékos formában. A Generali Biztosítónak például van egy imádni való oldala Generali Tekergő néven, ahol a gyerekek izgalmas játékok és mesék segítségével sajátíthatják el a legfontosabb információkat.

Anya, nagyon fáj! – Így kerüld el, hogy a gyereked balesetet szenvedjen

Megfelelő felszerelés nélkül egy tapodtat se!

Amikor megelőzésről van szó, az egyik legkézenfekvőbb eszköz a védőfelszerelés. Ha a gyerkőc esetleg cikinek érezné, már lehet venni olyan trendi mesefigurás, mintás darabokat, amiktől rögtön menőnek fogja érezni a viselését. Ez lesz az ő szuperhős-felszerelése! Ha okosan választasz biztosítást, minden pillanatban biztonságban tudhatod a családot. Ráadásul most ingyen hozzájuthatsz egy komplett gyermek-védőfelszereléshez: a Generali akcióját 2017. augusztus 11-ig használhatod ki. Vigyázzatok egymásra! 😉

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top