Család

Két hétvégi ház és a tarló is lángolt Budapesten – videó

A hétvégi házakról terjed át a tűz a bokros részre.

Két hétvégi ház gyulladt ki, majd égett teljes terjedelmében a huszonharmadik kerületi Vecsés út és a Túri István út által határolt területen, pénteken a késő délelőtti órákban – számolt be a katasztrófavédők honlapja. A tűz átterjedt egy szomszédos cserjés területre, valamint ezer négyzetméteren egy lekaszált tarlóra is. A tűzben egy ember megsérült őt a mentők kórházba szállították. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, négy vízsugárral és kéziszerszámokkal körbehatárolták a tüzet, majd elfojtották a lángokat.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a szabadban meggyújtott tüzet soha ne hagyjuk felügyelet nélkül és minden esetben gondoskodjunk megfelelő mennyiségű oltóanyagról. Mindig legyen nálunk a tűz oltására alkalmas kézi szerszám, és csak akkora tüzet gyújtsunk, amekkorát folyamatosan felügyeletünk alatt tudunk tartani. Tájékozódjunk a várható időjárásról, mert a szél kedvez a tűz gyors továbbterjedésének.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top