Család

3 ok, amiért érdemes a gyerkőcöddel utazni

Tudományosan bizonyított tény, hogy a gyerekekre jó hatással van, ha már kicsi korban velünk tartanak a világjárásban.

 Hogy utazzunk-e a gyerkőcünkkel, vagy ne, és ha igen, hány éves kortól vigyük magunkkal, megosztó kérdések. Sokan túl komplikáltnak tartják, mások szerint a hosszú út túlságosan megviseli a kicsiket. Mi most mégis amellett hozunk 3 érvet, hogy megéri a gyerekekkel útra kelni, méghozzá a fejlődésük érdekében!

3 ok, amiért érdemes a gyerkőcöddel utazni

1. Önállóbbá válnak

Az utazás mindenkit kívül helyez a komfortzónáján, és a gyerekekre ez hatványozottan igaz. Új helyzetekkel, új kihívásokkal néznek szembe, ezáltal fejlődik az önálló problémamegoldó képességük.

2. Fejlődik az értékrendjük

Minél több helyet és életmódot lát a kicsi, annál több dolgot tanul meg értékelni. Egész máshogy áll majd a saját otthonához, ha meglátja, hogyan élnek más kultúrákban.

3. Nyitottabbak lesznek

 Ha a gyerkőcünket kiszakítjuk a hétköznapi rutinból, azzal tágítjuk a látókörét. Gondoljunk csak az étkezésre: ha már egy hétig nem a megszokott módon történik, már attól nyitottabbá válhat az újdonságokra. 

mydomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top