Család

Megrovást kapott a 11 éves diáklányt felpofozó tanárnő

Két és félig húzódott a bírósági ügye annak az általános iskolai tanárnőnek, aki az egyik tanítási óra előtt pofon vágta tanítványát. Az akkor 11 éves diáklány szülei bántalmazás bűntette miatt feljelentették a pedagógust.

Az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék 2017. május 23-án lényegében helybenhagyta a Szolnoki Járásbíróság ítéletét. A közfeladatot ellátó tanárnőt bántalmazás bűntettében találta a bíróság bűnösnek, akit megrovásban részesített.

A Tiszabői Általános Iskolában tanító tanárnő még 2014. október 8-án délelőtt 10 óra tájban, az egyik tanóra kezdetén egy alkalommal pofon vágta az akkor 11 éves diáklányt. Az ítélet jogerős.

A bíróság szerint a hatályos jogszabályok kimondják, megrovásban kell részesíteni azt a személyt, akinek cselekménye az elbíráláskor már nem veszélyes, vagy olyan csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy az e törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabása vagy más intézkedés alkalmazása szükségtelen. A megrovással a bíróság helytelenítését fejezi ki a jogellenes cselekmény miatt, és felszólítja az elkövetőt, hogy a jövőben tartózkodjon bűncselekmény elkövetésétől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top