Család

Manchesteri terrortámadás: hajléktalan segített a sérült gyerekeknek, elnyerte méltó jutalmát

Mesébe illő történet egy 35 éves hajléktalan férfiról, aki ahelyett hogy eliszkolt volna a manchesteri terrortámadás helyszínéről, önzetlenül segített a sérült gyerekeknek. Olyan jutalmat nyert el érte, amire biztosan nem számított, és amit nem is várt.

A hajléktalan Stephen Jones ahelyett, hogy elrohant volna a Manchester Arena környékéről is a hétfő éjjeli robbantást követően, inkább a sérülteknek segített. A férfi a közelben aludt, a hatalmas robajra ébredt fel.

“Többen is a környéken voltunk, mi mást tehettünk volna. Láttuk a vérző gyerekeket, segítettünk, akinek csak tudtunk. Nem tudnám magamnak megbocsátani, ha egyszerűen elsétáltam volna”  mondta Jones az ITV riporterének.

A manchesteri terrortámadást követően készített interjút látta a West Ham United futballcsapatának társelnöke, David Sullivan és a fia, Dave is. Annyira meghatotta őket a hajléktalan férfi önfeláldozó segítsége, hogy elhatározták, ők is segítenek neki. A Twitteren keresték Stephen Jonest, akinek fölajánlották, fél évig fizetik az albérletét és minden költségét, új ruhákat, az ételét, sőt munkát is ajánlottak neki.

Köszönhetően az ITV stábjának, a 35 éves hajléktalan férfival már néhány órával a robbantást követően fölvehették a kapcsolatot. A nagylelkű segítők remélik, a hősként ünnepelt férfinak soha többé nem kell az utcán töltenie az éjszakákat.

Mások is fölajánlották segítségüket, így például egy nő internetes gyűjtést indított a férfi javára. Beindult a gépezet, alig két nap alatt 51 ezer dollár (több mint 14 millió forint) gyűlt össze  írja a CBS News.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top