Család

Nem vette föl a taxis a felhőszakadásban bőrig ázott családot

Óvodai évzáróról sietett haza az a budapesti család, akikkel a kihívott taxis egyszerűen közölte, nem veszi fel őket. Bőrig áztak ugyanis a kedd délutáni felhőszakadásban. Aztán olyan dolog történt velük, amire ők sem számíthattak, de soha nem felejtik el.

Leszakadt az ég kedden Budapest fölött, a felhőszakadásban próbált az Index olvasója családjával együtt hazajutni. Az árvízben úszó tömegközlekedésre hiába vártak, ezért a zuhogó esőben taxit hívtak. A diszpécser húsz perccel később hívta őket, hogy a taxis nem találja a megadott címet, ezért a szakadó esőben sétáljanak nagyjából ötszáz métert az autóhoz.

Miután nagy nehezen odaértek a taxihoz, a sofőr közölte, ilyen vizesen nem szállhatnak be az autójába. Azt már nem tudták elmagyarázni, hogy éppen miatta áztak bőrig a viharban, a sofőr ugyanis felhúzta az ablakot, és elhajtott.

Ott áltak a hatéves zokogó kisgyerekkel a kezükben, mert nem tudtak sehová sem behúzódni. Ekkor történt az, amire senki sem számíthatott: a közeli kínai étterem tulajdonosa beinvitálta a családot, száraz ruhát és meleg levest adott nekik…

Derékig álltak a lezúdult vízben az autók Budán

Címlapfotó: illusztráció

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top