Család

Eszelősen cuki állat született a Nyíregyházi Állatparkban

Hazánkban kizárólag Nyíregyházán látható a különleges állatfaj.

Ritka félmajom, kis sárgaszakállas maki született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak Nyíregyházán élő sárgaszakállas makiknak minden évben születik utóda. A kicsivel már 8 tagot számlál a különleges makicsapat.

A 2 hónapos kölyök 130 napi vemhesség után született, jelenleg leginkább anyja hátán kapaszkodva tölti mindennapjait. Bár fő tápláléka még az anyatej, már kóstolgat szilárd takarmányféléket is, ami zöldségekből, valamint édes gyümölcsökből és levelekből áll.

Ritka és eszelősen cuki állat született a Nyíregyházi Állatparkban
Fotó: Facebook / Nyíregyházi Állatpark

A sárgaszakállas makik a barna makik családjába tartoznak, külön alfajt képviselnek. Latin nevük (Lemur fulvus mayottensis) sok mindent takar, a mayottensis kifejezés arra utal, hogy természetes élőhelyük Madagaszkártól mintegy 400 kilométerre, Majotte szigetén található. Gyűjtőnevük, a Lemur pedig a lemures (szellemek) szóból származik, mivel az egykori, első európai felfedezők szellemeknek hitték őket és a többi makifélét, a lombok sötétjében ugyanis csak a kiáltásukat hallották és fénylő sárga szemüket látták. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top