Család

Apró házakba vonulnának a nyugdíjasok

Egyre több nyugdíjas költözne olyan speciálisan kialakított, apró házikóba, ahol a modern világtól elvonulva tölthetné napjait.

Egy 2015-ös felmérés eredményei szerint a “tiny home”-nak nevezett speciális, apró házikók lakóinak 30%-a  51-70 év közötti volt, de egyébként is az látszik, hogy egyre több nyugdíjas költözik ilyen házikóba. A dolog persze érthető: az olcsó, apró házak tökéletesen megfelelnek egy egyedül élő idős embernek, a megspórolt költségeket pedig egy csomó másra el tudják költeni.

Apró házakba vonulnának a nyugdíjasok 

Néhány ilyen apró otthon speciálisan az idősek igényeire van kialakítva (például alacsony polcokkal, kényelmes fürdőszobával és kapaszkodókkal, de vannak olyan idősek is, akiknek a mobilitás a fontos, ők például kerekeken guruló házikót választanak. Megint másoknak a túlhajszolt, technikával átitatott életről való leszakadás (off-the-grid living) a fontos, így ők például napelemekkel felszerelt, környezetbarát kis házba költöznek. Bizonyos speciális kis házak még orvosilag is felszereltek: a MEDCottage a nyugdíjasotthonok helyett nyújt alternatívát, és a belé épített okosrendszer még a gyógyszerek bevételére is emlékezteti az idős lakókat.

Apró házakba vonulnának a nyugdíjasok
Apró házakba vonulnának a nyugdíjasok

A dolog egyszerű és praktikus, ráadásul tényleg nagyban megkönnyíti az idősek életét!

 

MyModernMet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top