Család

Mindenkinek látnia kell, mit üzen az örökbe adott fiú vér szerinti édesanyjának

"Csak annyit tehetek, hogy köszönetet mondok neki az életemért, és cserébe hagyom, hogy élhesse a sajátját."

Röviddel az után, hogy Ryan Jon 1987-ben a világra jött, vér szerinti édesanyja úgy döntött, örökbe adja a kisfiút. Ám még mielőtt végleg lemondott volna róla, levelet írt újszülöttjének, melyben többek között elárulta, hogy Julie-nak hívják, és őszintén írt azokról a körülményekről is, melyek megakadályozták őt abban, hogy felnevelje kisfiát.

Most, kicsit több mint 30 évvel később, Ryan anyák napján nemcsak örökbefogadó, de vér szerinti édesanyját is köszöntötte. A videóban, amelyet megjelenése óta milliók láttak, és közel ötvenezren osztottak meg, Ryan elmondta, anyák napján mindig felemás érzések kerítik hatalmukba. Hozzátette, sosem lehet elég hálás édesanyjának, aki vállalta a terhesség lelki és testi megpróbáltatásait, hogy életet adjon neki.

Manapság azoknak a nőknek, akik nem akarnak gyereket, nem lesz gyerekük” – jelenti ki Ryan, majd anélkül, hogy bármiféle vitába bonyolódna az abortuszról, kijelenti, ő nagyon hálás azért, hogy élhet. “Az örökbefogadó szüleim, akiket anyának és apának hívok, nem lehettek volna szülők, most mégis azok, így érthető, hogy ők is nagyon boldogok.

Ryan elárulja, szívesen találkozna vér szerinti édesanyjával, hogy elmondja neki, hogy érez, ám visszatartja a tudat, hogy édesanyja talán nem szeretné, ha Ryan megtalálná őt.

Amikor megszülettem, még nem volt kész az anyaságra, de azóta felnőtt, találkozott valakivel, és lett családja. A férje talán nem is tud rólam. Vagy a gyerekei, akik a féltestvéreim, és akik nem is tudják, hogy létezem. Nem szeretnék kínos helyzeteket, hogy én legyek a »csontváz a szekrényben«. Ő életet adott nekem, és úgy érzem, hogy a legkevesebb, amit tehetek, hogy hagyom, hogy ő élje a sajátját.

Ryan a megható videó végén elmondja, bízik benne, hogy üzenetét elég sokan megosztják ahhoz, hogy édesanyjához is eljuthasson. De még ha így is lesz, a fiú nem várja el, hogy édesanyja reagáljon rá, vagy megkeresse őt. Egyszerűen csak reméli, hogy boldog, és szeretetben ünnepelte az anyák napját.

Olvass még többet az örökbefogadásról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top