Család

Novodomszky Éva: Hatalmas szórakozás lesz május 28-a

Gyermeknapon rendezik meg a Családi Fesztivált Budapesten, az Andrássy úton. Ennek kapcsán Novodomszky Évát, a fesztivál háziasszonyát, a Duna televízió Család-barát magazinjának műsorvezetőjét kérdeztük.
Novodomszky Éva: Hatalmas szórakozás lesz május 28-a

A főváros szívében kerül megrendezésre az idei Családi Fesztivál. A Kodály köröndnél koncertekkel, kirakodóvásárral, kézműves foglalkozásokkal várnak ránk. A legkisebbeknek a Babakunyhó, a nagyobbaknak többek között az állat- és hangszersimogató kínál majd élményeket. Melyik program lesz az, amit ti biztosan meglátogattok?

Beszélgettünk már erről a gyerekekkel, és több programnál felcsillant a szemük. Az elektromos kisautókat biztosan ki fogjuk próbálni. A gyerekek szerencsére elég muzikálisak, így a zenei programokon is részt veszünk.

Mi a véleményed a Családi Fesztiválról abból a szempontból, hogy ez több, mint egy gyereknap?

Arra készülök, hogy ez egy hatalmas szórakozás lesz az egész család számára. Egész nap kint leszünk, hiszen nekem a színpadon is dolgom lesz. De ezen túl ez a nap pontosan azt támogatja, ami szerintem nagyon fontos egy családban: az egymásra való figyelést és összetartást.

Végezetül, mit jelent számodra a család?

Imádom ezt a kérdést! Én is felteszem a műsorom minden adásában, és mindig ugyanolyan, mégis más választ kapok. Számomra a család az alap, a bázis, ahová visszatérünk, akkor is, ha örömöt tudunk megosztani a többiekkel, és akkor is, ha bánatunk van. Nálunk a szűk család is legalább tíz emberből áll, ebbe beleszámolva nagyszülőket, unokákat, mindenkit.

 

A nagymamák – vagy nagypapák – és az unokák a Családi Fesztiválon külön szerephez juthatnak együtt, hiszen a Süti sütőversenyen ilyen párosok indulhatnak. Ha neveznétek, gondoskodjatok róla, hogy a tepsi mennyiségű süteményt 9 és 11 között leadjátok a Kodály köröndnél lévő Sütiponton! A zsűri – Stahl Judit, Liptai Caludia és Nándori László aranykoszorús cukrászmester – délben hirdeti ki az eredményt, a díjazottak értékes családi utazást nyerhetnek.

A teljes és részletes programról a fesztivál Facebook-oldalán tájékozódhattok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top