Család

Már színváltós forintérmét is vásárolhatsz

Egészen egyedi és különleges színváltós forintérmét bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank. A szivárványhatás mellett az új érme más érdekes részleteit is megismerhetitek. Fotók.

Irinyi János születésének 200. évfordulója alkalmából bocsátotta ki a Magyar Nemzeti Bank ezt az egészen egyedi és különleges érmét.

A gyufa feltalálójának tiszteletére készített 2000 forint névértékű színesfém emlékérme több szempontból is különleges. A megszokottól eltérően négyzet alakú, az érmén látható gyufaszál lángja pedig természetes fényben, mozgatás hatására a szivárvány színeiben váltakozik. 

Az emlékérmét a hamisítás elleni úgy védik, hogy a verdejel mikró méretű biztonsági elemet tartalmaz, ami csak tízszeres nagyítással látható. A hátlapon Irinyi János portréját is belevésték az MNB gyönyörű emlékérméjébe. A feltaláló tiszteletére kibocsátott emlékérméket Endrődy Zoltán tervezte – írja a Napi.hu.

Négyzet alakú az új emlékérme
Négyzet alakú az új emlékérme (fotó: Balogh Zoltán – MTI)
A gyufa feltalálója, Irinyi János tiszteletére bocsátották ki a színváltós érmét
Természetes fényben mozgatva a szivárvány színeiben változik
(fotó: Balogh Zoltán – MTI)
Fényben a szivárvány színeiben játszik az érme
A gyufa feltalálója, Irinyi János tiszteletére bocsátották ki a színváltós érmét
(fotó: Balogh Zoltán – MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top