Család

A szomszédoktól kap enni a düledező házban élő nyugdíjas asszony

Kevesebb, mint 700 forint. Ennyi pénze marad havonta Mohácsi Ferencnének, miután kifizeti gyógyszereit, ennek kell elégnek lennie zsemlére. Szinte romok között él az idős nő a Győr-Moson-Sopron megyei Nagyszentjánoson.

Mohácsi Ferencné férje meghalt, kisebbik fia elhagyta, a nagyobbiknak pedig már saját családja van. Havi 50 ezer forint rokkantnyugdíjból kell boldogulnia – számolt be az RTL Híradója. Szilvia cukorbeteg, és csípőproblémája miatt menni is csak bottal tud, de dolgozni szeretne. Azt mondja olyan ülő munkát tudna elvégezni, amihez az alapanyagot odaviszik az otthonába, ő elvégzi a munkát ülve, majd a készterméket elszállítják tőle.

A szoba közepén gázpalack éktelenkedik, ezzel fűt az asszony. A villanyt évekkel ezelőtt kikapcsolták, mert nem tudta fizetni a számlákat. Gyertyákkal és elemlámpával oldja meg a világítást. A legnagyobb baj azonban, hogy víz sincs a házban, ugyanis elfagytak a vezetékek a falban, és nincs pénze megcsináltatni.

A szegényes körülmények ellenére Szilvia vidám asszony, sokat olvas, szomszédja pedig rengeteget segít neki a háztartásban. Meleg étel az ő segítsége nélkül nem is jutna az asszony asztalára.

A sanyarú körülmények ellenére Szilvia igyekszik optimista lenni.

“Kérdezték sokszor, hogy szoktam-e sírni. Hát mondom, akkor kipirosodik az orrom, elfogy a papír zsebkendő, megfájdul a fejem, és nem oldottam meg semmit” – mondja a nő, aki bízik abban, hogy kisebbik fia majd visszatér hozzá.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top