Család

Ezért nem baj, ha a gyerekednek képzeletbeli barátja van

Talán aggasztónak tűnhet, hogy gyerekünk nem létező lényekkel beszélget, de ezzel egyáltalán nem biztos, hogy bármi gond lenne.

1. Elfoglalja magát

Kimondottan praktikus lehet, ha a gyerek egy képzeletbeli barát “társaságában” képes egyedül is eljátszani. Ha nincs a kicsinek tesója, és épp nincs körülötte gyerektársaság, ez megnyugtató lehet a szülők számára is.

2.  Jobbak lesznek a szociális képességei

Lehet, hogy a barát nem valódi, de a gyerek jól megtanulhat néhány szociális mintát bizonyos helyzetek eljátszásával. Külön jó, hogy ilyenkor a gyerekek beszélnek is, szóval akár a beszédkészsége, szókincse is fejlődhet.

Ezért nem baj, ha a gyerekednek képzeletbeli barátja van

3. Magabiztosabb lehet

A képzeletbeli barátokkal való kapcsolatokban – értelemszerűen – a gyerek a döntéshozó, ez pedig segíthet neki, hogy magabiztosabb, határozottabb legyen. Az őt feltétel nélkül elfogadó, saját maga teremtette “barát” szintén hozzájárulhat az egészséges önbizalom fejlődéséhez.

 4. Kreativitásfejlesztő

Ez talán a legkézenfekvőbb és legismertebb előnye a képzeletbeli barátoknak. A láthatatlan barátokkal elképzelt kalandokkal gazdagodik a gyerek fantáziája, és a kreativitása is rengeteget fejlődhet.

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top