Család

Utcára kerülhet autista kislányával a szegedi édesanya

Egyedül neveli albérletben három gyermekét egy szegedi édesanya, akinek kilátástalanná vált az élete, mióta megtudta, hogy nem kapnak szociális lakást a várostól, nem szorulnak rá eléggé.

Tápai Zsófia már négyszer pályázott a szegedi önkormányzatnál szociális bérlakásra, amióta második férjétől elvált, és albérletben neveli a két házasságából született gyermekeit. Az albérletpénzt is csak úgy tudja kifizetni, hogy takarítói állása mellett hétvégénként is munkát vállal, ezalatt időseb lánya vigyáz fiatalabb testvéreire, akik közül a legkisebb kislány autista. Ha az egyedülálló anyuka nem dolgozna hétvégente, akkor az albérlet, a rezsi kifizetése után tizenháromezer forintjuk maradna a hónapra.

Az önkormányzati lakáspályázatokat sorra elbukták, mindig volt náluk rászorultabb család. Zsófia állami gondozásban nőtt fel, és gyermekeinek szeretne igazi otthon biztosítani. A Délmagyarnak elmesélte, hogy bár főbérlője rendes ember, előre szólt neki hogy el szeretné adni a lakást, amit a négygyermekes anyuka jelenleg bérel.

Három hónapjuk maradt elköltözni, de Zsófia tart az albérletkereséstől. Autista kislánya Szegeden jár iskolába, így muszáj a városban maradniuk. Jelenlegi albérletüket is nagyon nehezen találták, hisz szinte mindenki visszautasította, amikor megtudta, hogy három gyerekkel költözne.

Zsófia nehezen érti, hogy állami gondozottként, gyerekeivel, akik közül az egyik autista, hogyan nem érhet el annyi pontot, hogy beköltözhessen egy szociális bérlakásba.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top