Család

“Ugye, most már mindig itt maradsz velünk?” – ebéddel várták Sebestyén Balázst a nyolcgyerekes családban

Hirtelen rengeteg gyerekkel kellett játszania a népszerű műsorvezetőnek, amikor egy napra beköltözött az SOS Gyermekfalu 8 gyerekes családjához, de ő ezt egyáltalán nem bánta. Sebestyén Balázs kosarazott, tortát sütött, és a nap folyamán többször is meghatódott. Miért vállalta mindezt? Hogy az emberek megtudják, milyen nagy és komoly munka gyerekeket nevelni, akiket meg kell tanulni elengedni is, ha úgy hozza a sors.

Ahogyan Harsányi Levente is tette néhány héttel ezelőtt, most hétvégén Sebestyén Balázs költözött be egy nevelőszülői családhoz, hogy egy napra új élményeket adhasson a gyerekeknek, és ő maga is megtapasztalja, milyen egy nyolcgyerekes család hétköznapja. Balázs Éváékhoz ment, akikről nemrég jelent meg egy hosszabb írás nálunk. Éva most 8 gyereket nevel, és huszonnégy éves Dóri lánya is nevelőszülő lett, ráadásul a szomszédjában lakik. Aki bővebben szeretne róluk olvasni, kattintson ide.

Sebestyén Balázst ebéddel várták, és a kezdeti izgalom és feszültség az étkezés végére teljesen elmúlt, mindenki lelazult, és felszabadultan tudtak beszélgetni, játszani. Balázs szívesen kosarazott a gyerekekkel, egészen addig, amíg Éva be nem fogta, ugyanis csokitortát kellett sütni az egyik szülinapos kislánynak. Valószínűleg Balázsnak nem ez lesz az utolsó saját készítésű tortája, de könnyen lehet, hogy az első volt, ennek ellenére lelkesen látott a feladathoz. Az ünneplés előtt még az oviba is elment Éva legkisebb fiáért, aki igencsak büszke volt arra, hogy egy valódi híresség hozza őt haza. A szülinapi parti olyan volt, mintha Balázs mindig is a családdal élt volna. A gyerekek annyira megszerették a műsorvezetőt, hogy szinte percenként elhangzott: “Ugye, most már mindig itt maradsz velünk? Ugye, nem mész el tőlünk?

Délután Balázs még azt is megengedte a kicsiknek, hogy beüljenek féltve őrzött autójába, volt, aki a csomagtartót akarta kipróbálni. A műsorvezetőt családostul meghívták a következő hétvégére, egy újabb szülinapra, ahová Balázs megígérte, hogy eljön, és magával hozza a gyerekeit is. Délután egy tujafát ültettek el közösen a kertben, mindenki segített, mert, mint mondták, így örökre emlékezni fognak erre a napra és Balázs ittlétére.

“Anya, neked még a kezedben is ott van a szíved!”

Nem ez volt az egyetlen ajándék, amit a műsorvezető kapott, mert a család más meglepetéssel is készült: egy nagy vászonra mindnyájan ráfestették a kézlenyomatukat, és a látvány még a kicsiket is elgondolkoztatta: ugyanis Éva kézlenyomatában egy jól látható szív van, mire az egyik kisgyerek felkiáltott: “Anya, neked még a kezedben is ott van a szíved!” Az esti vacsorára Éva lánya, Dóri is átjött a kisbabájával és három óvodás gyerekével.  Így aztán Éva 120 melegszendvicset sütött, de ő ezen csak nevetett, hiszen ez gyakorlatilag  napi rutin a számára.

A nagy asztalnál egy kicsit összeszorult a felnőttek szíve, amikor az egyik kisfiú szinte rágás nélkül habzsolta be a vacsorát, mert még mindig nem hiszi el, hogy holnap is lesz mit ennie. Ő nagyon nehéz körülmények közül került Évához, akinek eddig még nem sikerült leszoktatnia arról, hogy az étkezéseknél ne féljen, holnap is lesznek finom falatok…

Megnézem
Összes kép (1)

Az estébe egy különleges találkozó is belefért még Sebestyén Balázsnak: az SOS Gyermekfalu legnagyobbjaival leült beszélgetni a munkájáról, és a fiatalok valódi újságíróként faggatták, csak úgy záporoztak a kérdéseik.  A nap végén alig akarták hazaengedni a gyerekek Balázst, annyira megszerették őt: mindnyájan remélik, hogy fognak még találkozni…

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top