Család

5 éves kislányával kerülhet utcára

A gyermekét egyedül nevelő anyuka legalább addig az önkormányzati lakásban szeretne maradni, amíg nem talál egy olyan munkát, amiből ki tudna fizetni egy albérletet. Az önkormányzat azonban csak 3 hónap haladékot adott neki.

5 éves kislány kerülhet utcára, édesanyjával együtt akarja kilakoltatni az önkormányzat Pannonhalmán – számolt be a Tények.

Brigittáék fél éve költöztek be egy 25 négyzetméteres önkormányzati lakásba, amit krízishelyzetben lévőknek tart fenn az önkormányzat. Ők is csak átmenetileg lakhatnak benne. A szerződésük most járt le, de csak 3 hónapra hosszabbították meg nekik, azzal az indokkal, hogy másnak is szüksége lehet a lakásra.

Brigitta, aki egyedül neveli kislányát, azt mondja, több hasonló lakás van a környéken, amelyekben nem lakik senki, nem érti, miért éppen őket akarják az utcára tenni. A lakbér 9500 forint, ezt pont ki tudja fizetni, de egy esetleges albérletet már nem tudna fenntartani. Legalább addig itt szeretne maradni, amíg nem talál egy olyan munkát, amiből ki tudna fizetni egy albérletet. Ha azonban július végéig nem rendeződik a helyzetük, az utcára kerülhetnek.

Az önkormányzatnál azt mondják, a lakásra azért van szükség, mert bármikor kerülhet valaki olyan élethelyzetbe, hogy csak ide tudják beköltöztetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top