Család

Játszóterek a nagyvilágból, amik felébresztik a benned szunnyadó gyereket

Olyan játszótereket mutatunk, amelyeket látva még felnőttként is elégedetten csettintünk. Ó, ha a mi gyerekkorunkban is léteztek volna ilyen fantasztikus játékcsodák!

Emlékszem, amikor kislány voltam, mindig a délutáni játszóterezés volt a nap fénypontja. Alig vártam, hogy leteljen az ebéd utáni csendes pihenő – amit a legritkább esetben töltöttem alvással –, és már indultunk is a Feneketlen-tóhoz közeli, akkoriban tipikus és mai szemmel nézve rém unalmas játszótérre. Nekem akkoriban a rakéta mászóka, a libikóka és főleg a hinta valóságos mennyországot jelentett, gyermeki fantáziavilágom varázslatos kis színhelyét.

Persze a gömbmászókákat ma már jócskán meghaladta az idő, a játszóházak és kalandparkok korában már sokkal menőbb játszóterek állnak a kicsik rendelkezésére. Most néhány olyan játszóteret mutatunk a nagyvilágból, ahol a gyerekek igazi mesevilágban érezhetik magukat, és még a játékos kedvű felnőttek is találhatnak jó szórakozást.

Neptune Park, Saratoga

Ki tudna ellenállni egy ilyen klassz piramismászóka meghódításának?

Swarovski Kristallwelten, Ausztria

Ebben a négyszintes játszótoronyban aztán minden van a kötélmászókától a trambulinparkig. Felnőtteknek is kiváló szórakozás.

Lake Macquarie’s Variety Playground, Ausztrália

Ez a játszótér azért nagyszerű, mert remek szórakozási lehetőségeket nyújt egészséges és mozgáskorlátozott gyerekeknek is.

Youji No Shiro’s tetőjátszótér

Egy japán óvoda tetején található ez a klassz játszó.

Játszóterek a nagyvilágból, amik felébresztik a benned szunnyadó gyereket

Odense Zoo, Dánia

Ennek a parknak a játszóterét az afrikai szavanna ihlette.

Játszóterek a nagyvilágból, amik felébresztik a benned szunnyadó gyereket

 Hall of Science’s Science Playground, New York

Itt a gyerekek játszva találkoznak a tudomány világával, a 60 ezer négyzetméteres óriási parkban megismerkedhetnek egyes gépek működésével, de vannak vizes játékok is és egy csomó mászóháló.

The Imagination Playground, New York

Hiába, a New York-i gyerekeknek jó dolguk van. Például ezen a játszón aztán elszabadulhat a fantáziájuk. Adva van egy csomó nagy kék építőelem, amiből olyan várat, kastélyt vagy űrhajót építhetnek, amilyet csak akarnak.

The Musical Playground, Utah

Egy játszótér, ahol az összes eszköz zenél? Bizony, ilyen is van.

Clemyjontri Park, Georgetown

Egy ilyen óriási színpompás gigajátszótér minden gyerek álma.

Gyümölcsök és illatok parkja, Stockholm

Ha azt hitted eddig, hogy minden játszótér egyforma, akkor ebben a svéd parkban a helyed.

 

Játszóterek a nagyvilágból, amik felébresztik a benned szunnyadó gyereket

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top