Család

Őszinte fotókat posztolt a szülés utáni depresszióról egy anyuka

A szülés utáni időszak nem minden anyuka számára csupa boldogság – vannak, akiket a szülés utáni depresszió köt gúzsba. Erről posztolt Kathy DiVincenzo, egy fiatal édesanya.

A világ kábé azt várja el, hogy a kismama szülés után minimum néhány hónapig egy örökké rózsás arcú, szelíd boldogságbomba legyen. Arról már nem szívesen beszélünk, hogy mi van azokkal az anyukákkal, akik a szülés utáni depresszió miatt erőtlennek, boldogtalannak, minden energiájuktól megfosztottnak érzik magukat – ez ugyanis nem tartozik hozzá az általánosan elfogadott kismamaképünkhöz.

A fiatal kétgyermekes anyuka, Kathy DiVincenzo őszinte és erős képpárt posztolt a napokban arról, mi is az anyaság realitása. Arról, hogy az ember néha magazinból kivágott mintamama, aki a só-liszt gyurma begyúrása után négykézláb mászkál a földön a gyereke nyomában, néha pedig fáradt és motiválatlan, és egyszerűen nincs kedve a saját gyerekéhez sem. 

Őszinte fotókat posztolt a szülés utáni depresszióról egy anyuka
Őszinte fotókat posztolt a szülés utáni depresszióról egy anyuka

“Az az igazság, hogy mindkét kép az életemet mutatja meg, attól függően, hogy milyen napom van” – mondja a fiatal édesanya.

A szülés utáni depressziótól szenvedő édesanya arra szeretett volna rávilágítani, hogy bár szereti a  gyermekeit, és mindent megtesz, hogy jó anyuka legyen, néha elhatalmasodik rajta a mentális problémája. Kathy azt mondja, vonakodva posztolta a képet, mert félt az emberek reakcióitól, de végül azért szánta rá magát mégis, hogy így mutassa meg a többi hasonló problémával küzdő anyukának, hogy nincsenek egyedül.

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top