Család

Oviba járnak a nyíregyházi kis rénszarvasok – fotó

Rénszarvasok születtek a Nyíregyházi Állatparkban, az új jövevényeknek külön óvodát nyitottak a gondozók.

Lassan nem lesz olyan nap, hogy ne szülessen valami cuki állat Nyíregyházán vagy valamelyik hazai állatkertben. Tegnap a sörényes hangyászbébi miatt olvadtak el a szerverek, most pedig öt újszülött rénszarvasról adhatunk hírt, amelyek szintén a Nyíregyházi Állatparkban látták meg a napvilágot. Ki emlékszik már az ennivaló vadkutyakölykökre ezek után, nem igaz?

Nyíregyháza legifjabb rénszarvasai öten vannak, az apróságok mindannyian egy héten belül születtek. Jövetelükkel az állatpark rénszarvascsordája már 18 egyedet számlál. A kicsiknek az állatgondozók egy külön kis óvodát kerítettek el, ahol nyugodt körülmények között fejlődhetnek.

Az állatpark honlapja szerint a kis rénszarvasok 5-6 hónapos korukig anyatejjel táplálkoznak, de már 2-3 hetes koruktól fogva rá-rájárnak a szálas takarmányra is. Agancsot majd csak egyéves koruk után kezdenek növeszteni függetlenül attól, hogy fiúk vagy lányok, ugyanis a szarvasfélék között egyedülálló módon a rénszarvasoknál mind a két nem viseli azt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top