Család

Az anyaság 3 igazi kihívása

Az Anyák napját világszerte ünnepeljük, virággal, ajándékkal kedveskedünk ilyenkor édesanyánknak, és megköszönjük azt a sok-sok szeretet, gondoskodást, amit kiskorunk óta kapunk tőle. Amióta jómagam is az anyukák táborát erősítem, ez az ünnep még nagyobb jelentőséggel bír az életemben, mivel pontosan átérzem, hogy anyukámnak nap mint nap mi mindennel kellett megbirkóznia.
Az anyaság 3 igazi kihívása

Amikor még kismama voltam, de még dolgoztam, sokszor láttam a buszon, villamoson anyukákat két-három kisgyerekkel, ahogy épp igyekeztek valahová. Örömmel néztem, hogy milyen jól bánnak a gyerekekkel, sehol egy hangos sírás vagy hiszti. Alig vártam, hogy én is átéljem az anyaság adta örömöket, amely semmilyen más érzéshez sem fogható. Az anyaság valóban csodálatos dolog, és amióta megszületett a kislányom, minden körülötte forog, lessük minden mozdulatát. Persze az egész addigi életünk alapjaiban változott meg, és ez az új helyzet jó pár kihívás elé állított.

A gyereksírás, az alváshiány, az állandó készenlét szinte természetes dolog, viszont még mindig kevés szó esik arról, hogy a nőiességünkre milyen hatással bír az anyaság. Én például császármetszéssel hoztam világra a kisbabám, és bizony ennek maradtak nyomai. Nagyon nehezen tudtam feldolgozni, hogy a hasam nem ugyanolyan, mint a szülés előtt, és a hegek is zavartak. Szerencsére rátaláltam egy olyan sebkezelő gélre, amely a sebgyógyulást segíti és a hegeket is képes elhalványítani. Így sokkal nagyobb lett az önbizalmam, amire a férjem is felfigyelt.

Az anyaság 3 igazi kihívása

A másik nagy kihívást számomra a szoptatás jelentette, ugyanis kisebesedett tőle a mellem. Erről is keveset hallani, de sok anyukánál előfordul. A sebkezelő gél nálam itt is sokat segített, és jóval hamarabb gyógyult be a seb.

Amivel még nehezen küzdöttem meg, az az idő hiánya. A szülés előtt nagyon pörgős életet éltem, dolgoztam, edzésre jártam, utazgattunk a férjemmel. A baba születése után azonban nagyon kevés időm maradt saját magamra. Persze rájöttem, hogy ez is csak megszokás kérdése és lassan kialakítottam az új életem. Mára már sikerül úgy beosztanom az időmet, hogy magammal is foglalkozhassak, most például elkezdtem spanyolul tanulni, és ismét beiktattam az edzéseket is, hetente többször futok, persze babakocsival, és csak ajánlani tudom mindenkinek.

 hirdetés

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top