Család

Egy masszázs megmentheti a kapcsolatodat

Mindegy, hogy te masszírozol vagy téged masszíroznak, egy alapos masszázs mindenképpen jó hatással lehet párkapcsolatodra.

A masszázs nemcsak az egyén feszültségmentesítését szolgálhatja, hanem párkapcsolatunkra is jó hatással lehet. A brit Northumbria University legfrissebb kutatása szerint mindegy, hogy minket masszíroz meg a párunk, vagy mi lepjük meg őt egy kényeztető masszázzsal, a dolog mindenképpen segít mindkét fél fizikai és mentális egyensúlyának javításában.

Egy masszázs megmentheti a kapcsolatodat 

A kutatáshoz kapcsolódó kísérletben 38 alanyt vizsgáltak, akik mind részt vettek egy háromhetes masszázskurzuson. A felmérést végigkísérő kérdőíveken stressz-szintjükről, általános mentális és fizikai állapotukról, illetve a kapcsolatukon belüli elégedettségükről kérdezték őket, és csodák csodájára, a háromhetes időszak lejárta után mindegyik jelentősen javulni látszott.

A kutatók szerint a közös masszázs nemcsak a stresszoldásra és az intimitás fokozására lehet jó, de a kapcsolat stabilitását is megszilárdíthatja, szóval érdemes rávenni a másikat az esti masszázs-szeánszokra.

Independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top