Család

Zeusz, Barakony vagy Küllikki? Hogy neveznéd el a gyereked?

Az uniszex névötletek még mindig nem mennek át az MTA rostáján, de a szokatlan, különlegesen (vagy inkább furcsán) hangzó neveket általában jóváhagyják. Idén ezekkel az új nevekkel bővült a lista, jöjjön a Zöldikék, a Dzsúliók, a Nepomukok és a Remények ideje.

Havonta több tucat névadási javaslat érkezik a Magyar Tudományos Akadémiára ahhoz az ötfős testülethez, amely végül dönt az anyakönyvezhető utónevek listájának bővítéséről. Az idei felhozatalból kihullott a Táblácska, a Cukorka, a Balaton, a Főni is, és azok a nevek sem mentek át az MTA-n, amelyek esetleg hátrányos helyzetben tüntették volna fel viselőjüket, vagy nem voltak magyarosítva, vagy uniszexek voltak – írja a Családinet.hu.

Ugyanakkor számos, igazán szokatlan hangzású név bekerült a listára, mostantól kezdve bárki elnevezheti a gyerekét Reménynek, Eddának és Zeusznak is. Válogass!

2017-ben anyakönyvezhető különleges férfi nevek:

Apaj, Agamemnon, Alpár, Aurélián, Barakony, Benája, Bors, Ariel, Dzsamal, Dzsasztin, Dzsúlió, Cvi, Csatár, Boáz, Brájen, Enrikó, Erdő, Erős, Euszták, Gotlíb, Fajsz, Fernándó, Jefte, Jukundusz, Hannibál, Hamilkár, Hárs, Gida, Góvinda, Fortunátó, Kajetán, Karcsa, Kardos, Karion, ​Kerubin, Krizosztom,  Koriolán, Kos, Kövecs, Kratosz, Kücsid, Lizander, Modesztusz, Malakiás, Malik, Manóhar, Melkisédek, Mózsi, Naftali, Nárájan, Naróttama, Nepomuk, Odiló, Orlandó, Piramusz, Polikárp, Raúf, Rátold, Román, Srídhara, Tamerlán, Tonuzóba, Tullió, Vérbulcsú, Vitályos, Vulkán, Zílió, Zuriel.

2017-ben anyakönyvezhető különleges női nevek:

Adelgund, Adeodáta, Agrippína, Ajándék, Ájlin, Ajnácska, Akaiéna, Áldáska, Ánfissza, 
Annunciáta, Angyalka, Arany, Árpádina, Asszunta, Balzsam, Barack, Barka, Baucisz, 
Bogárka, Brohe, Búzavirág, Cila, Csaga, Delfina, Dezideráta, Dzsindzser, Ekaterina, 
Életke, Eperke, Fahéj, Fehérke, Füzér, Gesztenye, Giszmunda, Gyopárka, Hágár, 
Hatidzse, Havaska, Hófehérke, Hunorka, Ifigénia, Immakuláta, Ingeborg, Kandida, 
Kisanna, Korall, Küllikki, Lula, Maminti, Mátka, Mirandolína, Moána, Nájiká, Nilüfer, 
Nurbanu, Oana, Opika, Őzike, Pintyőke, Pompónia, Poppea, Psziché, Remény, Romi, 
Rozamunda, Skolasztika, Szengláhák, Szüntüké, Tavaszka, Tűzvirág, Ünige, Vanília, 
Vrindávani, Zöldike.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top