Család

Így ünnepeld anyák napját 2017-ben!

Magyarországon az édesanyákat, nagymamákat, nevelő anyukákat május első vasárnapján köszöntjük fel. Ez idén május 7-re esik.

Mint oly sok ünnep, az anyák napja is Amerikából gyűrűzött be hozzánk és 1925-ben ünnepelték meg első ízben az édesanyákat Magyarországon. Azóta minden év májusában, az első vasárnapon, virággal, ajándékkal köszöntjük az édesanyákat.

 Régvolt anyák napja

Persze nem az amerikaiak tartottak először anyák napi ünnepet, hiszen már az ókorban nagyon hangsúlyos volt a nők, az anyák tisztelete. Amely később a középkorban a Mária-kultuszhoz kötődött. Jézus anyja, Mária a tökéletes anyai eszmény megtestesítője, a hívők csodálattal adóznak bölcsessége, önfeláldozása és határtalan anyai szeretete előtt.
A modern korban 1914-ben köszöntötték először hivatalosan az édesanyákat anyák napján Amerikában. Magyarországon egy tengerentúlon is járt államtitkár felesége, bizonyos Petri Pálné, tette népszerűvé.

Így ünnepeld anyák napját 2017-ben!

Programok anyák napjára

Sokan már el is felejtették, mit is ünneplünk anyák napján valójában, hiszen szeretnék gyorsan letudni egy csokor virággal. A virág is szép, de szánjunk időt akár egy saját magunk készítette apró, anyák napi ajándékra, vagy szervezzünk édesanyánkkal, nagymamánkkal közös programot erre a napra.
Romantikus, kirándulós ötletünk egy Balaton parton eltöltött napra szól, sok sétával, beszélgetéssel, anyák napi finom ételekkel és akár egy Siófokról induló hajókázással is.
Kisebb gyermekek pedig elvihetik édesanyjukat Gödöllőre a Művészetek Házába, itt ugyanis családi programokkal várják vasárnap délután édesanyákat és gyermekeiket. Látványos fizikai kísérletekkel, gyerekkoncerttel és a Magyar Népmesék sorozattal várják a kisgyerekes családokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top