Család

Anyja miatt esett a forró vízbe az aranyosapáti kislány

Felfüggesztett fogházat kért arra az anyára az ügyészség, aki forró vízben fürdette volna meg a kislányát.

Egyedül volt öt gyermekével aranyosapáti otthonában az anya 2016 augusztusában, amikor meg akarta fürdetni őket az udvaron egy műanyag fürdőkádban. A villanybojler nem működött, ezért a gáztűzhelyen melegített fel öt liter vizet, amit beleöntött a kádba.

Az anya éppen háttal állt, mikor ötéves kislánya belelépett a forró vízbe, majd ijedtében bele is esett. Noha a nő azonnal a segítségére sietett, a kislány harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Az anya egyből hideg vizet öntött a kislányra, hívta a mentőket, végül mentőhelikopter szállította el a gyermeket  a miskolci kórházba. Szerencsére azóta a lány meggyógyult, újra jár óvodába.

Ennek ellenére az anya ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádat emelt gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt. Az is igaz, hogy 2013-ban már volt egy hasonló esete az anyának, az akkor még csak kétéves kislányt az esti fürdetés alatt forrázta le a vízzel. Akkor az asszonyt a bíróság próbára bocsátotta. Most végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést kért az ügyészség a nőre – írta az ügyészség honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top