Család

410 milliót csalt ki a szegedi földönkívüli

Földönkívülinek adta ki magát egy szegedi férfi. Olyan jól csinálhatta, hogy hiszékeny áldozatait 410 millióval rövidítette meg. Ufó vagy sem, a börtönt nem úszhatja meg.

8 év 6 hónap börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki éveken át különböző módszerekkel, nem létező beruházásokra hivatkozva, magát földönkívülinek beállítva csalt ki össszesen 410 millió forintot több áldozatától. A férfi vagyon elleni cselekményeit összesen 75 rendbeli csalás bűntettének minősítette az ítélőtábla, és a vádlottal szemben 353 millió forint összegű vagyonelkobzást rendelt el.

A férfi 2000 őszén költözött Szegedre, ahol gazdasági társaságokat alapított. Régiségekkel üzletelt, vendéglőt, játékgépeket üzemeltetett, majd rákapott a bányászatra.

2004 júniusától a bányászati tevékenység finanszírozására keresett befektetőket, erdőterületeket értékesített, sőt akadt olyan áldozata, aki elhitte a földön kívülről érkező 9 méter magas idegen számára készülő ingatlanberuházás projektjét is.

A férfi idővel egyre durvább szélhámosságokat követett el. Azt állította, ő túlvilági erők helytartója, aki képes mások életét meghosszabbítani, életben tartani. Az áldozatoknak ugyanakkor megtiltotta, hogy minderről bárkinek is beszélni merjenek. Közben óriási összegeket csalt ki tőlük – írja a Délmagyar.hu.

8 év 6 hónapot kapott a szegedi földönkívüli
8 év 6 hónapot kapott a szegedi földönkívüli

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top