Család

Még több áldozata van a bicskei pedofilbotránynak

Fél év után is jelentkeznek újabb áldozatok, akiket János bácsi szexuálisan zaklatott a bicskei gyermekotthonban.

Tavaly ősszel az RTL Klub Házon kívül című műsorának nyilatkozott két fiatalember, akik a bicskei gyermekotthonban gyermekmolesztálás áldozatai lettek. Pop Mert Julián 13 éves volt, amikor János bácsi, az intézmény akkori igazgatója molesztálni kezdte. A most 22 éves fiú akkor nem mert szólni senkinek sem, magát hibáztatta a történtekért. Egy másik fiút, Illés Leventét nyolc évig szexuálisan zaklatta a  férfi.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma már szeptember 23-án értesült a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban történ szexuális zaklatás vádjáról, azonnal felfüggesztette az intézmény igazgatóját állásából, és rendőrségi feljelentés mellett belső vizsgálatot rendelt el. Nem sokkal később más vezető vette át a gyermekotthon irányítását.

A több mint fél éve kirobbant pedofilbotrányban újabb és újabb áldozatok bukkannak fel, eddig összesen tizenöten érintettek – értesült az ATV. Az intézmény korábbi igazgatója október 24. óta előzetes letartóztatásban van, és még legalább két hónapig marad is, mert tartani lehet attól, hogy ha szabadlábra kerülne, akkor megszökne, vagy meghiúsítaná a bizonyítást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top