Család

Medve támadt egy gyerekre Erdélyben

Medve támadt kedd délután a szülői ház udvarán játszó 12 éves kislányra az erdélyi Ratosnyán. A gyereket a mellkasán karmolta meg az állat.

A kislányt a szászrégeni kórházba szállították, állapota stabil, nem szenvedett súlyos sérüléseket –közölte az Agerpres hírügynökség. Lucian Goga, Maros megye prefektusa a hírügynökségnek arról számolt be, hogy a ház, amelynek udvarán a medvetámadás történt, a település szélén, az erdő közelében áll, ezért juthatott be az udvarba a vadállat.

A kislányra támadó medve menekülés közben belegabalyodott a telket határoló szögesdrótkerítésbe, ezért a helyszínre kellett rendelni a Maros megyei katasztrófavédelem szakembereit és a szomszédos vadászterület adminisztrátorát is, hogy altatólövedékkel ártalmatlanítsák a környezetét veszélyeztető állatot. A szakemberek helyszínre érkezéséig a csendőrség biztosította a területet.

A medvét végül az esti órákban sikerült kiszabadítani, és mert nem bizonyultak súlyosaknak a sérülései, visszaengedték az erdőbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top