Család

Ősztől ingyen kaphatják a tankönyveket az általános iskolások

Még nem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni, de a napokban mindenképpen kiderül, hogy ősztől minden általános iskolás diák ingyenesen kaphatja-e meg a tankönyveket.

Április végéig, vagyis várhatóan péntekig döntenek arról, hogy az általános iskolák valamennyi évfolyamára is kiterjesztik az ingyenes tankönyveket. Jelenleg az első öt évfolyamon érvényes az ingyenesség. A felsőbb évfolyamokon eddig a rászoruló gyerekek vehették igénybe a kedvezményt.

A Népszava írása szerint az olcsó, kísérleti állami tankönyveket számos kritika érte szakmai és szülői körökben egyaránt. Egy internetes felmérésből kiderült, a válaszadók jelentős többsége (93 százaléka) úgy gondolja, a jelenleg használt tankönyvek nem olyan jók, mint a korábbi években kiadottak. A szülők szerint az iskoláknak azokat a tankönyveket kellene megrendelniük, amelyeket a tanárok javasolnak. A tankönyvek árával kapcsolatban pedig a többség úgy nyilatkozott, nem olcsó, hanem minőségi tankönyveket szeretnének látni.

Ősztől ingyen kaphatják a tankönyveket az általános iskolások
A napokban kiderül, ősztől minden általános iskolás ingyenesen kapja-e a tankönyveket (MTI Fotó: Balázs Attila)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top