Nem várt pénzt kapnak a nyugdíjasok

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Hosszú évek után a nyugdíjasok nem várt pénzt kaphatnak. A nyugdíjak számításához ugyanis a gazdaság teljesítménye is hozzájárul, amely idén bőven meghaladja a 3,5 százalékos határt. Márpedig a törvényi előírások szerint ez prémiumkifizetéseket eredményez.
2017. 04. 24. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A gazdasági növekedést 2017-ben 4,1 százalékra, a következő évben pedig 4,3 százalékra teszi a gazdasági tárca, amely szerint már idén és jövőre is számíthatnak pluszpénzre a nyugdíjasok. A költségvetés biztosítja az intézkedésekhez szükséges forrásokat.

A pontos összegeket még nem tudni, de a Blikk számításai szerint novemberben 12 ezer forint, egy évvel később pedig 16 ezer forintos prémiumot kapnak a nyugdíjasok, amennyiben realizálódik a gazdasági tárca GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzése.

A plusz pénzt a 80 ezer forintos nyugdíjjal rendelkezők is megkapják, az ennél kisebb nyugdíjjal rendelkezőknek valamivel kevesebb jár. A 28 ezer forintos nyugdíjminimumon tengődők csupán 4275, majd pedig 5700 forintra számíthatnak.

Novemberben a prémium mellett az elmaradt nyugdíjemelés különbözetét is megkapják a jogosultak. A Blikk kiszámolta különbözet és a prémium átlagosan 37 ezer forintot jelenthet idén novemberben.

Olvass tovább

Hozzászólások  ( 0 )
blog comments powered by Disqus