Család

Állampolgárságért és magyar kislányáért küzd a kameruni focista

Joseph Martial Ngalle kameruni futballista 2008 óta él Magyarországon, időközben családot is alapított. Ám élettársa nem olyan rég a közös gyerekükkel együtt otthagyta őt, így a férfinak nemcsak a családja hullott szét, de már jogalapja sincs, hogy Magyarországon maradjon.

Joseph Martial Ngalle-t csak Zsozsóként ismerik a csapattársak és szurkolók. A most 32 éves kameruni sportoló játszott az NB I-es Tatabányában, később Szolnokon. 2008 óta él nálunk. Ő volt a Makó FC első afrikai játékosa, játszott Mórahalmon és Szegeden is. Mindig volt munkája. Most a DAKK-nál dolgozik, mellette Tótkomlósra jár focizni – részletezi a Délmagyar.hu

Zsozsónak és élettársának, Madarász Katalinnak 2013-ban született meg a gyerekük, Rebeka. A focista szerint bár időnként volt közte és Katalin között vita, jól megvoltak. Egykori élettársa azonban erre kicsit másként emlékszik, a nő szerint Zsozsó többször megcsalta őt, így aztán egy alkalommal végleg betelt a pohár, az anya pedig, se szó, se beszéd, lelépett a gyerekkel. Pár nappal később értesült az apa arról, hogy Rebeka Romániában van a nagyszülőknél, az anya pedig Németországban keres munkát. 

Állampolgárságért és magyar kislányáért küzd a kameruni focista

Azóta megy a huzavona a sportoló családjában, Zsozsó szeretné visszakapni a gyereket, de Katalin szerint maximum arra lenne lehetőség, hogy az anya visszaköltözzön a lányával Magyarországra, és akkor a férfi gyakrabban láthatná Rebekát. 

Van itt azonban egy másik probléma is. Zsozsónak csak tartózkodási engedélye van Magyarországon, és két hónappal azután, hogy az élettársa elvitte a kislányukat, a kameruni férfi kapott egy hivatalos levelet a bevándorlási hivataltól, miszerint gyerek nélkül Zsozsónak már nincs jogalapja arra, hogy itt maradjon.

A férfi most próbál intézkedni, az itt-tartózkodását tisztázni. Mint mondja, letelepedési engedélyt kért, szeretne magyar állampolgár lenni, hogy tudjon tenni azért, hogy visszakapja a kislányt, vagy legalább időnként láthassa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top