Család

Két hetet kaptak, hogy beteg gyerekükkel elköltözzenek

Egy soproni kétgyerekes családnak gyakorlatilag az utolsó pillanatban szóltak, hogy önkormányzati lakásukból ki kellene költözniük április végével. Lenne hova menniük, de az új otthonuk még nincs olyan állapotban, hogy lakható legyen.

A Borsodi család jelenleg egy másfél szobás soproni, önkormányzati albérletben lakik, ahonnan április 30-ig kell kiköltözniük. A család amúgy is tervezte a váltást, nagyobb helyre szeretnének költözni, ahol a nyolc éves kisfiuk nyugalomban lehetne, Máté ugyanis nem tud járni, beszélni is csak keveset, és egy kórházi fertőzés miatt szinte egyáltalán nem lát. Migrénes fejfájásai és epilepsziás rohamai miatt végképp nyugodt környezetre és állandó felügyeletre van szüksége. 

Csakhogy a családnak mindössze néhány napja szóltak, hogy ki kellene pakolniuk a mostani albérletükből, új otthonuk pedig még javában felújítás alatt áll, jelenleg még lakhatatlan állapotban. A felújítást eddig teljes mértékben az anya és az apa végezték, utóbbi a vasúti főállása és a maszekolás mellett esténként dolgozott a lakáson. Félő, hogy megszabott határidőig nem lesznek készen, az egyébként is szerény körülmények között élő családnak ezért sürgősen szakember segítségére lenne szüksége.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top