Család

5 tipp, hogy jobban kézben tartsd az életed

Általában irigykedve nézzük azokat a "tökéletes" nőket, akik mindig csinosak, mindig pontosak, a gyerekükön mindig makulátlan a ruha, és még az értekezleten is brillíroznak, pedig mi is lehetünk olyanok. Csak kicsit összeszedettebbnek kell lennünk – elmondjuk, hogyan!

1. Az előkészítés a kulcs

Nagyon jól járunk, ha a szabadidőnkben elvégzünk részfeladatokat, amik később megkönnyítik a munkánk. Előkészíteni a másnapi ruhákat, egy délutáni üres órában átolvasgatni a másnapi munkához szükséges anyagokat. Ha pedig hétvégén rászánjuk magunkat, hogy megfőzzünk az egész hétre, iszonyatosan hálásak leszünk érte később!

2. Listák mindenhol

Az senkitől nem elvárható, hogy mindig mindent fejben tartson – ezért jók a listák. Talán a felszínen nem látszik, de az igazán összeszedett emberek életét megannyi (teendőket, bevásárolnivalókat és ötleteket sorjázó) lista kíséri.

5 tipp, hogy jobban kézben tartsd az életed 

3. Emlékeztess

A lista megírása persze önmagában még kevés az emlékezéshez – itt jön a képbe a telefonok emlékeztető funkciója. Ha biztosra akarjuk venni, hogy valami a fejünkben maradjon, állítsunk be róla egy emlékeztetőt, így legalább stresszelnünk sem kell majd miatta.

4. Digitális és valóságos rend

Az íróasztal rendje és a számítógép asztalának rendezettsége egyformán fontos. Ha átláthatóan, jól kezelhetően tároljuk az életünkhöz szükséges adatokat, akkor nem fogunk elsüllyedni a teendőkben, és mindig kézben tarthatjuk a feladatokat.

5. Nemet mondani

Ez talán mindennél fontosabb. Egy dolog elfoglaltnak lenni, és más dolog baleknak, aki mindent, de tényleg mindent bevállal. Nem vehetjük a vállunkra a világ súlyát, néhány dolgot egyszerűen el kell engedni…

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top