Család

Így vásárolj húsvéti nyuszit – tanácsok a szakértőtől

Az állatkereskedések húsvét táján megtelnek tüneményes nyuszikkal. A kis állatoknak nehéz ellenállni, így sokan döntenek a vásárlás mellett. Aztán elmúlik húsvét, és a kis nyuszi egyre nagyobbra nő, egyre nagyobb gondot okozva gazdájának. Érdemes vásárlás előtt a szakemberek tanácsait megfogadni.

A Budakeszi Vadaspark szakemberei a felelős állattartásra szeretnék a figyelmet felhívni. Sokan ugyanis meggondolatlanul vásárolják a tüneményes húsvéti nyuszikat, amelyek később óriási gondot és problémát okoznak.

Az állatkereskedésekben többnyire házinyulat kínálnak. Ezek a nyuszik néhány hét alatt jócskán megnőnek, nem maradnak apró cukiságok. Folyton éhesek, gondozást igényelnek, meglehetősen sokat kell takarítani utánuk, de még meg is betegedhetnek.

Nos, ha mégis húsvéti nyulat vásároltok idén, a következőket alaposan gondoljátok át

  1. Ne vásároljatok nyuszit hirtelen felindulásból. Gondoljátok át, biztosan tudjátok gondozni, lesz elengedő helye, el tudjátok helyezni a nyaralás idejére is?

  2. Kérdezzétek meg, milyen fajta a nyúl, mekkorára nő meg, mivel táplálkozik, hogyan kell gondozni.
  3. Mielőtt nyulat vásároltok, alakítsátok ki a helyét, vegyétek meg az élelmet, a játékokat, az almot, mindent, ami szükséges.
  4. Érdemes nyúltenyésztőktől vásárolni, akivel később is tarthatjátok a kapcsolatot, és bármilyen kérdésre szívesen válaszol.
  5. A házi nyulak 10 (!) évig is élhetnek, gondozzátok őt szeretettel.
  6. A gondozása mellett a nyuszik igen sokat piszkítanak, amit rendszeresen takarítani kell.

Szakértői tanácsok, ha húsvéti nyulat vásárolnátok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top