Család

Kimentették családjából a lányt, akinek szülei akarták tönkretenni az életét

Van dolguk az olasz szociális hálózat szakembereinek, miután a múlt héten három lány kellett kimenteni olyan külföldi családoktól, akik nem tisztelik saját gyereküket sem.

Már biztonságban van az a 15 éves egyiptomi lány, akit családja egy nála tíz évnél idősebb honfitársához akart feleségül adni az olaszországi Torinóban – jelentette az olasz média szombaton.

Az első osztályos gimnazista lány az olaszországi gyermekvédő segélytelefonon kért segítséget. A helyzet ellenőrzése után a torinói kiskorúak bírósága megvonta a családtól a lány felügyeletének jogát.

A szülők a lányt már évekkel korábban egy nála tíz évvel idősebb férfinak ígérték feleségül, és most a házasságkötés már küszöbön állt, ezért a lány anyja azt akarta, hogy a 15 éves tanuló hagyja abba a gimnáziumot, és ne tanuljon tovább.

Az évek óta családjával Torinóban élő 39 éves egyiptomi édesanya nem beszél olaszul, és másik három, kisebb gyermeke is van. 

Az újabb intézkedéssel az olasz hatóságok egy hét alatt harmadszor vesznek el fiatal lányt Olaszországban élő bevándorlócsaládtól. Csütörtökön egy 15 éves marokkói lányt helyeztek védett közösségbe Pavia városában, miután kiderült, hogy apja és fivére súlyosan bántalmazta, mivel nyugati ruhákban járt. Ütötték, rugdosták, és a lány beszámolója szerint számítógéphez tartozó vezetékkel meg is korbácsolták. Az egyik helyi kórház orvosa jelentette a bántalmazást hatóságoknak, miután a lány sérülések nyomaival jelentkezett nála.

Március 31-én Bolognában egy bangladesi család 15 éves lányát vették el, miután anyja teljesen leborotválta a haját büntetésből, mert a lány nem akart fejkendőt viselni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top