Család

Elvehetik a szülőktől az autista fiúkat

A csöppet sem egyszerű sorsú házaspár két autista fiút nevel. Történetüket az RTL Klub is bemutatta, a riportot követően a családot valaki bejelentette a gyermekvédelemnek. Könnyen előfordulhat, hogy elveszik a gyerekeket a szülőktől.

Dóra és férje két autista fiút nevelnek, a 7 éves Leventét és a 11 esztendős Zalánt, akiknek két felnőtt testvérük is van. A szülők mindketten az államigazgatásban dolgoznak, keresetük jelentős részét a gyerekek speciális fejlesztésére fordítják. Csöppet sem egyszerű életük ellenére a két fiú állapota kielégítő.

Történetüket az RTL Klub Fókusz című műsorában is bemutatták. A riportot követően ugyanakkor valaki bejelentést tett a családról a gyermekvédelemnek. Dóra szerint az illető jó szándékkal tehette, csak de sajnos nem jól sült el. A kiérkező gyerekvédelmis a bevételeikről, kiadásaikról kérdezte az érdesanyát, aki őszintén elmondta, előfordul, hogy férjével lemondanak az ételről, hogy a gyerekeknek enni adhassanak.

A Bors úgy tudja, az édesanyát a napokban tájékoztatják arról, hogy ügyét folytatják, vagy lezárják. A szülők abban bíznak, a történet mindössze csak közjáték, és autista gyermekeiket továbbra is ők nevelhetik. Dóra attól fél, elvehetik őket tőlük…

Valaki bejelentette az autista családot
Valaki bejelentette az autista családot (fotó: RTL Klub)
A szülők tartanak tőle, hogy elvehetik a gyerekeket
A szülők tartanak tőle, hogy elvehetik a gyerekeket (fotó: RTL Klub)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top