Család

A sok pornó miatt elégedetlenek a párkapcsolatukkal a férfiak

A Hawaii Egyetem friss kutatása szerint azok a férfiak, akik rendszeresen néznek pornót, alapvetően elégedetlenebbek a párkapcsolatukkal.

Nemegyszer hallottuk már, hogy a pornó támasztotta irracionális elvárásoknak a valódi szex issza meg a levét, de most egy friss kutatás is bizonyította ezt. A Hawaii Egyetem felméréséből az derült ki, hogy azok a férfiak, akik rendszeresen néznek pornót, elégedetlenebbek párkapcsolatukkal, szexuális életükkel.

A sok pornó miatt elégedetlenek a párkapcsolatukkal a férfiak

Ezt egyébként 10 ország 50 kutatásának metaelemzésével állapították meg, mondjuk enélkül sem nehéz látni az összefüggéseket. A probléma gyökere ugyanis, hogy a saját szexuális életüket a pornóban látott szexszel mérik össze, azok pedig – hacsak nem pornószínészként dolgoznak – meglehetősen távol állnak egymástól.

Igaz, a kutatás szerint nem lehet egyértelműen ok-okozati összefüggéseket felállítani, tehát az is elképzelhető, hogy a párkapcsolatukkal alapvetően elégedetlenek épp a problémájuk miatt kezdenek több pornót nézni.

Érdekes egyébként, hogy a mintázat csak a férfiakra bizonyult igaznak: a nők pornónézési szokásai nem befolyásolják szexuális életükkel való elégedettségüket. 

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top