Család

Kis buktató az Otthon Melege programban

Már csak év végig lehet beépíteni az új előírásoknak nem megfelelő gázkonvektorokat azokba a lakásokba és családi házakba, amelyek tulajdonosai sikerrel pályáznak az Otthon Melege programra, és az érintett típusú konvektorokból terveznek vásárolni.

Már elérhető az Otthon Melege program legújabb kiírása, ami családi házak és társasházak teljes fűtéskorszerűsítését, kazán- és konvektorcseréjét, valamint az olyan kiegészítő elemek, mint a kémények felújítását, cseréjét támogatja.

Kevesen tudják, hogy január elsejétől változtak a gázkonvektorokra vonatkozó uniós energiahatékonysági szabályok is, melyek értelmében az alacsonyabb energiafelhasználású konvektorokat csak ez év végéig lehet beépíteni, és a 2017-ben is folytatódó Otthon Melege program kiírásában bőven találni efféle fűtőberendezéseket.

A Magyar Idők arra hívja fel cikkében a figyelmet, hogy aki ilyen típusú konvektort vásárol, annak 2017. december 31-ig használatba kell vennie az új berendezéseket, mert utána azok már nem építhetők be, használatba vételi engedélyt nem ad rájuk a hivatal. Január után módosítani kell a támogatási szerződést, és már csak az új előírásokat teljesítő berendezés építhető be.

A fentiek miatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium várhatóan májusban kiír egy kifejezetten gázkonvektorok cseréjét támogató önálló alpályázatot az Otthon Melege programban, illetve módosítja a március 9-én megjelent kiírást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top