Család

Veronai buszbaleset: 4 milliót fizetne a biztosító egy áldozat után

Négymillió forintot fizetne a biztosító a gyászoló szülőknek a veronai buszbaleset egyik áldozata után, legalábbis ennyit ajánlott fel a biztosítótársaság a gyászolóknak.

Nem sikerült még rendezni a biztosítótársaságokkal a veronai buszbalesetben elhunytak és sérültek után járó kártérítéseket. Az egyik társaság négymillió forintot ajánlott fel a busztragédiában elhunyt áldozat után a gyászoló szülőknek. Ügyvédjük szerint, ha a károsultak és a buszos vállalkozás írásban megállapodna arról, hogy az olasz jogrendszer szerint intézzék az ügyet, más lenne a helyzet.

Újváry Zoltán ügyvéd a HírTV-nek elmondta, hogy egy hónapja igyekeznek beszerezni ehhez a busztársaság vezetőjének hozzájárulását, ám ez eddig nem sikerült.

“Itt a károkozás helye bonyolítja meg a helyzetet. Miután Olaszországban történt a tragédia, ezért a római 2-es számú egyezmény alapján a károkozó és a károsult közösen kiköthetik a károkozás helye szerinti jog alkalmazását. A mi esetünkben ez az olasz jog. És ehhez arra van szükségünk, hogy Czakó Tibor, a busztársaság ügyvezetője írásbeli hozzájárulását adja. Sajnos most már több mint egy hónapja próbáljuk tőle ezt a nyilatkozatot megszerezni… hát nem sok sikerrel.”

Olvass még a veronai buszbalesetről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top