Család

Visszavonták a botrányos fütyis kifestőt

Aki csak most kapcsol, hogy beszerezne egyet a csak fütyis kifestő néven elhíresült, gyerekeknek szánt színezőből, az csalódni fog, míg a felháborodott szülők, akik aláírást is gyűjtöttek a rajzfüzet ellen, örülhetnek. A CBA levette a polcairól a vitatott kifestőt.

A CBA-ban ezentúl nem lehet majd kapni a fütyis kifestő néven elhíresült kiadványt. A bolthálózat körlevélben kérte a boltvezetőket arra, hogy a sokak által vitatott könyvet vegyék le a polcokról. A színezőt nem csak a CBA forgalmazta, eddig megtalálható volt a legtöbb újságosnál is – írja a HVG.

Egy kép az eredeti kiadványból
Egy kép az eredeti kiadványból

Múlt hét pénteken petíciót indítottak a szülők “gyermekeket veszélyeztető kiadvány” ellen, amit hirtelen tízezren alá is írtak. 

A múlt héten mi is beszámoltunk arról az általános iskolásoknak szánt, de a tananyag részét nem képező kifestőről, ami igen őszintén és egyszerűen beszél a gyerekeknek a szexualitásról. Az egyik feladatban például ki kell színezni apát és anyát, ahogy éppen szeretkeznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top