Család

Még szex után két nappal is kitarthat a jókedvünk

Egyetlen aktus után még 48 óráig kitarthat az euforikus "utóragyogás" egy friss kutatás szerint.

Sokszor írtak már róla, hogy milyen pozitív élettani hatásokkal bír a szex, és amennyiben az tényleg jó és kielégítő, valóban érezhető a stresszoldó hatása. Meg ott van az a bizonyos “ragyogás” is, ami orgazmus után állítólag kiül az emberre, és pozitív hatással van a párkapcsolatunkra is – a friss jó hír, hogy ez még az aktus után 48 óráig is kitarthat.

Még szex után két nappal is kitarthat a jókedvünk

A kutatásban friss házasokat vizsgáltak, akiknek szexnaplót kellett vezetniük, és be kellett számolniuk párjukkal és házasságukkal kapcsolatos érzéseikről is. A kutatás megállapította, hogy a párok között felerősödött a kötődés és harmónia érzése a szex után, ami még az aktust követő két napban is kitartott, de harmadik napra már megfakult a hatása.

A tudósok szerint ennek evolúciós oka lehet: a férfiak spermakoncentrációja szex után csökken, és épp három napnak kell eltelnie, hogy újra visszaálljon. Szóval a kétnapos harmónia után a harmadik nap úgy érezhetjük, most már ideje lenne a következő szexnek.

 

Telegraph

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top