Család

Ez a boldog párok 5 titka

Nincs persze tökéletes recept a boldog és tartós párkapcsolatra, de van néhány dolog, ami mindenképpen hozzásegíthet!

1. Nem lógnak állandóan egymáson

Akármennyire is szereti egymást két ember, néha szükségük van rá, hogy csak maguk legyenek. A külön töltött idő ráadásul nemcsak a kikapcsolódásra jó, hanem arra is, hogy a másik végre hiányozzon egy kicsit.

2. Megvannak a saját barátaik

Klasszak a nagy közös vacsorapartik és a dupla randik is, de néha muszáj, hogy ki-ki a saját barátjával töltse az idejét. Ettől mindenki függetlenebb lehet, ami nagyon is jót tehet egy kapcsolatnak!

3. Mindig tisztelik egymást

A boldog párkapcsolat nemcsak a szereteten, hanem a kölcsönös tiszteleten is alapul. A másik tisztelete és megértése segíthet át minket a legjobban nehéz napjainkon.

Ez a boldog párok 5 titka 

4. Ismerik a másik szeretetnyelvét 

Szeretni egyáltalán nem egyszerű: mindannyiunknak más mintája van rá, vannak, akik harsányabbak, és vannak, akik csendesebbek, a legtöbben pedig arra vágynak, hogy úgy szeressék őket, ahogy ők is szeretnek. Ismerjük meg a másik kódjait, szeretetnyelvét, értékeljük az ő gesztusait, és próbáljunk mi is úgy kedveskedni, ahogy a másiknak jólesne.

5. Nem kötnek kompromisszumot, de alkalmazkodnak

Nincs két ember, aki tökéletesen összeillő puzzle-darab lenne, épp ezért adatott meg az alkalmazkodás képessége: ha a másik nagyon vágyik a kínai kajára, de mi épp pizzát ennénk, valamelyikünknek alkalmazkodnia kell. A lényeg, hogy ez egyensúlyban legyen, és próbáljuk úgy felfogni, mint a szeretett lény kedvéért meglépett gesztust.

 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top