Család

Ivanka irodát kap a Fehér Házban, Donald Trump pedig újabb unokát

Az amerikai elnök lánya, Ivanka Trump tisztséget nem visel, de irodája lesz a Fehér Házban. Donald Trumpnak pedig érkezik a kilencedik unokája.

Ivanka Trump irodát kap a Fehér Ház nyugati szárnyában, és minősített információkhoz is hozzáférhet majd, de hivatalos titulusa nem lesz, és nem lesz kormányzati alkalmazott sem – árulta el hétfőn Ivanka egyik jogásza.

Amióta Donald Trump hivatalba lépett, idősebbik lánya szinte minden fontos eseményen és tárgyaláson jelen van, legutóbb például az Angela Merkel német kancellárral folytatott gazdasági megbeszélések egyik résztvevője volt. Ivanka Trump férje, a 36 éves Jared Kushner milliárdos üzletember Donald Trump egyik főtanácsadójaként szintén a Fehér Házban dolgozik.     

Az amerikai szövetségi törvények tiltják, hogy az elnök családtagjait kormányzati pozíciókba nevezzék ki. Az igazságügyi minisztérium jogi tanácsadói hivatala azonban nemrégiben állásfoglalást tett közzé, amelyben leszögezte: az elnöknek “különleges felhatalmazása van munkatársak alkalmazására”, és ez tette lehetővé számára azt is, hogy Ivanka férjét, Jared Kushnert kinevezze főtanácsadónak.
    
Jamie Gorelick ezzel kapcsolatban megjegyezte: a minisztériumi állásfoglalás azt is világossá tette, hogy az elnök nyugodtan tanácskozhat a családtagjaival, ha ők magánemberként adnak tanácsot.

Jön az újabb Trump-unoka

Közben Ivanka testvére, az elnök középső fia, Eric Trump is bekerült a hírekbe, miután bejelentette, hogy első gyermeküket várják.

Eric Trump és felesége, aki kutyákkal a hóban látható a poszton, közölte, hogy tetszik nekik a Charlie név, de mivel azt kutyájuk már lefoglalta, gyermeküknek más nevet kell keresniük.

A 70 éves amerikai elnöknek már van öt unokája a legidősebb fiától, Donald Jr.-tól, és három a lányától, Ivankától.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top