Család

Már a lengyel gyerekeket is elérte a netes öngyilkosság

Az öngyilkosságra felbújtó internetes játék egyre nagyobb veszélyeket hordoz, és már Lengyelországban is megjelent. Halálcsoport veszi rá a 10-15 éves gyereket az öngyilkosságra.

Már Lengyelországban is komoly problémákat okoz a gyerekeket öngyilkosság elkövetésére ösztönző, Két bálna néven futó internetes játék. A lengyel ügyészség már négy önmegcsonkítás esetében folytat nyomozást.

A játék tavaly Oroszországban, Kazahsztánban és Ukrajnában jelent meg, ahol a helyi hatóságok a tinik több tucat öngyilkosságát a halálcsoporttal hozták összefüggésbe.

A lengyel rendőrség kedden arról tájékoztatott, hogy dél-lengyelországi Gliwicében egy 15 éves fiút szállítottak kórházba. A tini mindkét karján mély vágásokat ejtett, ezért pszichiátriai megfigyelés alá is helyezték.

Néhány nappal ezelőtt hasonló sérülésekkel került kórházba az észak-lengyelországi Szczecinhoz közeli községben működő iskola három tanulója. A lengyel főügyészség már kérte Anna Zalewska lengyel oktatásügyi minisztertől, hogy megelőző lépéseket tegyen ez ügyben. Várhatóan Lengyelországban is letiltják a játékot terjesztő honlapot.

A lengyel rendőrség nyomatékosan kéri a szülőket, ellenőrizzék, milyen honlapokra látogatnak gyerekeik, kivel kommunikálnak az interneten.

Öngyilkosságra bújtják fel a tiniket (a fotó illusztráció!)
Öngyilkosságra bújtják fel a neten a tiniket (a fotó illusztráció!)

Ha Te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top