Család

Elképesztő! Ennyi a legmagasabb magyar nyugdíj

Mivel Magyarországon eltörölték a járulékplafont, ezért a legmagasabb nyugdíj a legmagasabb keresettel arányosan növekedik.

Míg pár évvel ezelőtt “csak” 870 ezer forintot kapott a leggazdagabb magyar nyugdíjas, addig mostanra a három legmagasabb öregségi nyugdíj átlagösszege 2016 decemberében 2 310 017 forint volt – értesült a Pénzcentrum.

Mivel Magyarországon eltörölték az úgynevezett járulékplafont, ezért azok, akik sokat keresnek, a korábbi limitek helyett most sokkal több nyugdíjjárulékot tudnak fizetni. Azaz, akinek magas a jövedelme, és az után rendesen és sokat adózik, manapság magas nyugdíjra számíthat.

Ha nincsen járulékplafon, akkor a legmagasabb nyugdíj a legmagasabb keresettel arányosan növekedik. Tehát, ha ma vannak havi 4-5 milliós keresetek, és valaki évtizedekig ilyen jövedelem után fizet járulékokat, akkor a mai rendszer szerint ennek a keresetnek a 70-100 százalékára számolhat nyugdíjként. 

Elképesztő! Ennyi a legmagasabb magyar nyugdíj

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top