Család

Kincset talált a család, lemészárolták őket

Egy rokon ölte meg a házaspárt és két felnőtt gyermeküket.

Egy talált aranykincs miatt mészárolhattak le egy négytagú francia családot február közepén a nyugat-franciaországi Nantes közelében, Orvault községben. A 49 éves Troadec-házaspár és két felnőtt – 21 és 18 éves – gyermeke február 16-án tűnt el, otthonukban vérnyomokat találtak, a hatóságok ezekben a napokban ássák ki a feldarabolt áldozatok maradványait a gyilkosságot bevalló rokon farmján.

A tettes, a meggyilkolt férj sógora hétfőn beismerte, hogy ő követte el a francia közvéleményt napok óta sokkoló mészárlást egy családi viszály miatt. Elmondta a nyomozóknak, hogy a megölt áldozatokat feldarabolta, majd a testrészeket elégette vagy elásta a saját birtokán.

A megölt családapa, Pascal Troadec anyja hétfőn elárulta a Le Parisien című lapnak, hogy a viszály egy aranyrudakból és arany pénzérmékből álló aranykincs körül forgott, amelyet néhai szobafestő férje talált 2006-ban munka közben egy régi bresti lakásban.

Feltételezik, hogy az ismeretlen mennyiségű aranyat a második világháborúban lophatták el a francia nemzeti bankból.

Az idős asszony elmondta, hogy fia, Pascal 2010-ben megkaparintotta a kincset, és azzal dicsekedett, hogy azt Monacóban és Andorrában rejtette el, és mást nem engedett hozzáférni. Pascal és felesége, Brigitte ettől kezdve elég nagylábon élt, sokat utaztak.

Szerda óta legalább 30 rendőr és törvényszéki orvos kutatja át szakadó esőben és sűrű ködben a tettes, Hubert Caouissin 32 hektáros birtokát, csütörtökre megtaláltak több, az áldozatokhoz tartozó emberi testrészt, ékszert és egyéb személyes tárgyat, például laptopot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top