Család

Házasság előtt szexeltek, börtön várhat rájuk

A 29 éves férfit és 27 éves kedvesét letartóztatták az Emirátusban, mert házasság előtt szexeltek. Márpedig ez arrafelé akkor is tilos, ha külföldiekkel történik meg az eset.

A 29 éves dél-afrikai Emlynt és menyasszonyát, a 27 éves ukrán Irynát azt követően tartóztatták le, hogy a nő gyomorfájdalmakkal orvoshoz fordult, és kiderült, hogy terhes. Az Egyesült Arab Emírségekben ugyanis súlyos törvényszegést követ el az, aki házasság előtt szexel. Arrafelé az sem számít, hogy a “bűnt” elkövetők külföldiek.

A férfi édesanyja szerint fia és menyasszonya mindössze abban “hibáztak”, hogy egymásba szerettek.

A dél-afrikai külügyminisztérium az ügyben úgy nyilatkozott, az Egyesült Arab Emírségekben nem veszik figyelembe, hogy törvényüket külföldiek sértették meg. A szigorú szabályok mindenkire érvényesek, aki átlépi a határokat. Azt ajánlották a fiatal pár számára, mielőbb szerezzenek maguknak megbízható ügyvédet.

A meghökkentő esetet az Emírségek kormánya nem kommentálta. Ha bűnösnek találja a helyi bíróság a fiatal párt, akár hosszú évekre börtönbe kerülhetnek.

Az Emirátusokban törvényt sért, aki házasság előtt szexel
Az Emirátusokban törvényt sért, aki házasság előtt szexel

(BBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top