Család

Rendész vert meg egy fiút a nagykanizsai javítóintézetben

Rövid időn belül már az intézmény második rendészéről derült ki, hogy bántalmazott egy fogvatartott fiatalt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Debreceni Javítóintézetének Nagykanizsai Telephelyének egyik rendésze tavaly októberben az intézet aulájában felügyelte a fogvatartottak reggeli sorakozóját, amikor a sor végén álló fiatalkorú fiú leguggolt megkötni a cipőfűzőjét. A rendész ekkor hátulról kétszer belerúgott a fiú lábába. Ezt követően rendreutasította a hangoskodó fiatalokat, illetve közölte velük, hogy aki nem marad csendben, annak kipakolja a szekrényét és széttépi a fényképeit.

A lábon rúgott fiú sérelmezte ezt, közte és a rendész között szóváltás alakult ki, majd a férfi a fiút ököllel hasba ütötte és két kézzel meglökte a mellkasát. A sértett a bántalmazás következtében nem sérült meg.

A nevelőintézet volt rendésze ellen közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Januárban a nagykanizsai javítóintézet egy másik rendésze ellen emeltek vádat bántalmazás miatt, mert a rendész többször is megütötte, megrúgta az intézetben elhelyezett fiatalokat, az eseteket pedig megpróbálta elhallgatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top