Család

Csak nagyik dolgozhatnak ebben az étteremben

Azt mindenki tudja, hogy a nagyi főztjénél a világ összes Michelin-csillaga sem lehet jobb, szóval képzeljük csak el az éttermet, ahol kizárólag nagymamákat alkalmaznak!

Az Enoteca Maria egyszerű logikai következtetésekkel alakította ki a tökéletes éttermi koncepciót: ki főz a lejobban? A nagyi! Hogy lesz egy étterem a lehető legjobb? Ha teletömjük nagyikkal! A New York-i étterem ezért kizárólag nagymamákat alkalmaz, a világ minden tájáról.

Csak nagymamákat alkalmaznak a New York-i étteremben

Az ötlet az olasz Jody Scaravella fejéből pattant ki, aki egy kicsit terápiának is használta éttermét, mikor édesanyja és testvére eltávozott. A kiindulási pont az olasz nonnák (nagymama) szinte mitikus karaktere volt, de Jody a világ minden tájáról összecsődítette a nagyikat, szóval már örmény, japán, orosz és columbiai asszonyok is dolgoznak konyháján – összesen 30-40 különféle országból érkező nagymama segíti munkáját. 

Csak nagymamákat alkalmaznak a New York-i étteremben

De Jody szerint éttermének valódi különlegessége nem is a házias konyha, hanem az atmoszféra, amit a nagymamák jelenléte teremt: “Ha végigsétálsz az asztalok között, hallhatod, hogy mindenki az anyukájáról és nagymamájáról beszélget. A hely felidézi a gyerekkori emlékeket” – magyarázza a tulajdonos.

Az étterem egyébként főzőkurzusokat is tart, ahol a fiatal lányok megtanulhatják a különféle konyhák igazi nagyititkait. 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top